menu
Word Lid
Voorstel voor mobiele AED-toestellen in politievoertuigen zal worden bekeken

Gemeenteraadslid Veronique Lenvain (Vlaams Belang) had op de gemeenteraad een voorstel gedaan om mobiele AED-toestellen te voorzien in politievoertuigen en in elke deelgemeente. “Op die manier heeft men een vast aantal AED-toestellen die door de gemeente circuleren en in noodsituaties vlot ter plaatse kunnen zijn”, zegt Lenvain.

Momenteel zijn er in onze gemeente 3 AED gemeentelijke toestellen beschikbaar. Deze toestellen dienen om mensen te reanimeren bij een hartstilstand. Het Vlaams Belang vroeg om deze uit te breiden naar elke deelgemeente die dag en nacht beschikbaar zijn (deze zouden eventueel kunnen geplaatst worden aan de kerk). En ook om de politie een mobiele AED-toestel te voorzien.

Het antwoord van de burgemeester was dat er voorlopig van de deelgemeenten geen sprake is bij gebrek aan opgeleide mensen. De mobiele toestellen in de politievoertuigen worden besproken in de volgende politieraad.

We moeten daar dringend werk van maken en de betrokken mensen de nodige opleiding geven want deze toestellen kunnen mensenlevens redden. Besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF