menu
Word Lid
Voorontwerp nieuw gemeentehuis met multifunctionele zaal

Vlaams Belang Brakel met gemeenteraadslid Veronique Lenvain liet zelf een voorontwerp uitwerken dat tegemoet komt aan de vraag van verschillende verenigingen en buurtbewoners om een nieuwe multifunctionele zaal met een modern gemeentehuis en met voldoende parkeermogelijkheden. Het Vlaams Belang wil daarmee een antwoord bieden op het ontwerp dat op de tafel van het gemeentebestuur ligt.

Er was al heel wat te doen rond het nieuwe project van het gemeentehuis, cultuur- en theaterzaal in Serpentestraat in Nederbrakel. ‘De plannen voor het nieuwe complex, in combinatie met processen, onteigeningen en de oude dekenij, deden al heel wat wenkbrauwen fronsen. De buurtbewoners vrezen dat de drukte in de straat nog verder zal toenemen. De veiligheid in de straat zakt daardoor ook dieper en dieper, wat toch een prioriteit zou moeten zijn. Temeer omdat de open VLD niet wil afwijken van hun plannen en geen luisterend oor hebben naar het verenigingsleven en de Brakelaars. De gemeente wou koste wat het kost de gronden verwerven via een onteigening wat op zich een groot budget met zich meenam (wat uiteindelijk toch weer door de Brakelaar wordt betaald).

Nood aan een multifunctionele zaal

Veronique Lenvain liet voor het geplande gemeentehuis, cultuur-, muziek- en theaterzaal te Nederbrakel zelf een voorontwerp opmaken maar dan zonder de combinatie. ‘Het voorstel met aparte zalen is een slecht voorstel omwille van heel wat plaatsgebrek op de site van de Serpentestraat. De mensen hebben geen enkel belang bij een glazen vloer waar een beek onderloopt, maar hebben meer baat aan een multifunctionele zaal waar onze talrijke verenigingen zo hard (en al lang) om schreeuwen.’ Het project dat aan de buurt werd voorgesteld voorzag weinig parkeerruimte dus enkel nog meer verkeersoverlast.

Eigen voorstel

Het Vlaams Belang liet naar eigen zeggen een modern en verstaanbaar project maken, gelegen op de open ruimte langs de verbindingsweg Driehoekstraat-Tirse. Een modern complex waarbij het ganse gelijkvloers en het tweede verdiep open en doorzichtig blijft en ingericht wordt als overdekte parking met voldoende parkeerplaatsen en fietsenstalling met de mogelijkheid van een ondergronds parking. Vooraan het gebouw worden 2 parkeerplaatsen voorzien voor gehandicapten. In het achterste gebouw bevinden zich twee ruime zalen die kunnen samengevoegd worden tot één open ruimte met een bar die beide zalen kan bedienen. De sanitaire ruimtes bevinden zich op beide verdiepen.

Het modern gemeentehuis is vooraan voorzien van glas. Er is een trap naar de parkeergarage met twee nooduitgangen. Het voorontwerp voldoet in alle opzichten ook aan het Bijzonder Plan van Aanleg en de gronden liggen vrij. Het parkeeraanbod kan makkelijk naar 100 wagens worden opgetrokken en rondom het gebouw kan men inrichten als groenzone.

Warme oproep

We vernemen dat de open VLD afziet van haar plannen en verliest zo al hun geloofwaardigheid. Het Vlaams Belang doet hierbij een warme oproep aan de meerderheid om dit voorontwerp te bekijken in het belang van elke Brakelaar. Dit project biedt alleen maar vele voordelen, niemand hoeft nog rondjes te rijden en de Markt blijft verkeersluw. Enkel een win-win situatie dus, en voor het cultuurleven en voor de buurt.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF