menu
Word Lid
Vlaams Belang wou een hondenspeelweide maar open VLD stemde tegen

Op de gemeenteraad van maandag jl. heeft Veronique Lenvain, gemeenteraadslid van het Vlaams Belang een extra agendapunt toegevoegd. Veronique vroeg voor de goedkeuring van een hondenspeelweide. In ons lokaal verkiezingsprogramma van 2018 stond vermeld dat we in onze gemeente een plaats voorzien voor een hondenspeelweide. Het Vlaams Belang vindt het jammer dat er in onze gemeente nog geen omheinde hondenspeelweide is. Een leuke ontmoetingsplaats voor honden en hun baasjes. We willen ons dan ook engageren om zo’n plek te verkrijgen in onze gemeente.

Zo’n weide is ideaal voor de socialisatie van de honden en diverse maatschappelijke voordelen. Het zorgt voor het behoud van groen, het vergroot het sociale contact tussen de mensen en de honden. Hondenbaasjes kunnen hun ervaringen en inzichten aan elkaar uitwisselen. Een plaats waar de honden eens los kunnen van de lijn, want dit is bij wet verboden, alleen op toegestane plaatsen, en die zijn er niet in onze gemeente. Mensen die wonen op appartementen, hebben geen tuin, hondenweide is een goed alternatief. Er zijn steeds minder plekken waar honden los samen kunnen ravotten. Het wordt tijd dat onze gemeente Brakel een plaats voorziet voor een omheinde hondenlosloopweide waar hondeneigenaren veilig met hun hond kunnen wandelen, en sociaal contact kunnen leggen want het Vlaams Belang heeft een hart voor onze dieren!

De open VLD stemde TEGEN dit voorstel, wat we bijzonder betreuren. Niet enkel voor de honden, maar ook als liefhebber. “Binnenkort zullen ze wel mijn voorstel overnemen en in een blauw kleedje verpakken”, besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF