menu
Word Lid
Vlaams Belang schenkt dertig kerstpakketten aan alleenstaanden en gezinnen.

Voor het tweede jaar op rij heeft de Vlaams Belang-afdeling Brakel, via het initiatief ‘Vlaams Solidair Brakel’, kerstpakketten uitgedeeld aan gezinnen die een extra steuntje kunnen gebruiken.

"Wij, als Vlaamse volkspartij, vinden het van groot belang om hulp te bieden aan hen die het meest nodig hebben! Dertig kerstpakketten werden in onze gemeente verdeeld dankzij het project Vlaams Solidair Brakel”, zegt raadslid Veronique Lenvain.

Net als in heel wat andere gemeenten en steden schonk de partij onder het motto ‘Een hart voor onze mensen’ soep op het Marktplein in Brakel. De mensen konden een vrijwillige donatie doen. Wij hebben deze donatie geschonken aan vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit, die zich inzet voor het samenstellen van kerstpakketten. "Met onze kerstpakkettenactie proberen we mensen te bereiken die onder de radar van het OCMW blijven". Het gaat niet alleen om grote woorden, maar ook om daden.

Verdoken armoede bestaat nu eenmaal jammer genoeg ook nog steeds bij onze eigen bevolking. Door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. "We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan - daar waar we kunnen - mensen zelf helpen in onze Brakelse Dorpstraat,” besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF