menu
Word Lid
Vlaams Belang onthoudt zich bij de stemming van het meerjarenplan

In het meerjarenplan zijn er beduidende veranderingen ten opzichte van de vorige aanpassing zegt raadslid Veronique Lenvain. De Oekraïense crisis heeft een ongeziene negatieve financiële impact, de stijging van de hoge energiefactuur, de enorme prijsstijging van het nieuwe zwembad met 2.200.000 euro en een groot bedrag belasting door indexering van de inflatie. Bovendien behoort Brakel met 8% personenbelasting tot de gemeenten met de hoogste lasten.

Er is een bedrag gereserveerd voor projecten zoals laadpalen, fietspaden en vernieuwde voetpaden, en er wordt geïnvesteerd in meer veiligheid, wat mijn fractie al vaker heeft aangekaart. Wanneer u voor een skatepark en hondenweide kiest die minder kostbaar is, kunnen er meer financiële middelen overblijven. Veronique Lenvain wil de meerderheid nogmaals bedanken dat u haar voorstel voor een hondenweide in het meerjarenplan hebt opgenomen.

Het is spijtig dat er op dit moment geen budget is voor projecten zoals de renovatie van de podiumzaal en de herbestemming van de kerk in Opbrakel en Cordenuit. Onze schepen van Financiën heeft ons in de commissie medegedeeld dat het tekort in het autofinancieringsmarge eerst - 700.000 euro was en nu + 700.000 euro, dus kunnen we vaststellen dat jullie 1.4 miljoen euro hebben gevonden, is dit door verkoop van het oud zwembad en OCMW-gronden?

Ten gevolge van de crisis hebben veel mensen het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. De vraag naar steun is enorm gestegen waarbij er extra werk is voor de sociaal assistenten dat dit een knelpuntberoep is en een tekort aan personeel is, mag geen excuus zijn dat deze mensen in de kou komen te staan. Dit betekent dat veel sociale projecten worden uitgesteld, besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF