menu
Word Lid
Vlaams Belang onthoud zich bij de jaarrekening
Hierbij de tussenkomst van raadslid Veronique Lenvain (Vlaams Belang) bij de jaarrekening: Op basis van de jaarrekening van 2023 (toestand op 31/12) dienen wij vast te stellen dat de financiële situatie een stuk beter is dan voorgesteld op de laatste aanpassing van het meerjarenplan half december 2023.

Wij stellen dit vast daar de autofinancieringsmarge met 3.2 miljoen euro liefst 1.6 miljoen euro beter is dan voorzien, voornamelijk een gevolg van het exploitatiesaldo. Waarom ineens zo’n groot verschil? Op 2 weken tijd kunnen de inschattingen toch niet zo wijzigen? Is het een politieke keuze om geplande/gewenste investeringen niet uit te voeren? Uit de marge kunnen we alvast afleiden dat er voldoende ruimte is voor nieuw beleid/ bijkomende investeringen of een daling van de gemeentebelastingen.

Het Vlaams Belang was steeds van mening dat dit bestuur voor lage belastingen stond… In Brakel is dit niet het geval. Met een personenbelasting van maar liefst 8 procent scoren we in vergelijking met gelijkaardige en naburige gemeenten opvallend hoog. Krijgen onze burgers zoveel meer in de plaats? Integendeel, denk maar aan alle projecten die stilgelegd zijn zoals de Cordenuit en podiumzaal.

Wat de podiumzaal betreft heeft schepen Marijn ons gezegd dat het project werd stilgelegd uit financiële voorzichtigheid. Doch op de laatste commissie hebben we vernomen dat het onmogelijk is daar te bouwen, omdat het een waterzieke zone is. Hiervoor had Veronique reeds lang geleden gewaarschuwd, maar haar opmerking vond het college toen onterecht.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF