menu
Word Lid
Vlaams Belang nieuwjaarsreceptie in een vol café in Brakel

Op zaterdag 28 januari organiseerde Vlaams Belang Brakel haar nieuwjaarsreceptie. Het was in een bomvol café ‘t Konsèr dan ook een blij weerzien met de talrijk opgekomen leden en sympathisanten. Er waren toespraken voorzien van de afdelingsvoorzitter Veronique Lenvain en de Vlaams Belang jongeren voorzitter en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans.

Na het welkomstwoord van Herman Steenbrugge was het aan voorzitter en gemeenteraadslid Veronique Lenvain, ze verwees in haar toespraak naar de torenhoge energieprijzen, de hoge inflatie en toenemende armoede bij onze mensen. Ze hekelde de ‘blauwe heerschappij en de stilstand ‘ in Brakel op lokaal vlak. Ze bekritiseerde de manier waarop sommige beslissingen zonder inspraak en tegen adviezen worden genomen. “Denken we hierbij, maar eens op de manier waarop het skatepark zal worden gebouwd.” Talrijke voorstellen van mijn fractie werden nooit goedgekeurd, maar onze punten werden allemaal mooi overgenomen, weliswaar in een blauw jasje.

Veronique Lenvain benadrukte dat er alleen maar verandering mogelijk is wanneer het Vlaams Belang mee kan besturen en dat dit dan ook de inzet is van de verkiezingen in 2024. Een stem voor Vlaams Belang in 2024 is een stem om die verandering waar te maken en onze mensen opnieuw op de eerste plaats te zetten.

Als gastspreker mochten we Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans verwelkomen. Ook hij verwees naar de actuele maatschappelijke situatie rond energie, armoede en de bijzonder moeilijke economische tijden. Filip had geen enkel lovend woord over voor de Vivaldi coalitie en had het over de verandering die zal gebeuren in 2024. Deze regering wordt niet positief onthaald bij de bevolking en zal ongetwijfeld de rekening gepresenteerd krijgen bij de volgende verkiezingen volgens Filip Brusselmans.

Na de toespraken was er, bij een drankje en een hapje, ruim de tijd voor de talrijke aanwezigen om met elkaar, en met de bestuursleden van Vlaams Belang Brakel, bij te praten en te klinken op een strijdbaar 2023. Tussen de aanwezigen was ook Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder aanwezig.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF