menu
Word Lid
Vlaams Belang Brakel schenkt 35 schoolpakketten aan Brakelse gezinnen

Via het initiatief ‘Vlaams Solidair Brakel’ schenkt Vlaams Belang Brakel 35 schoolpakketten aan Brakelse gezinnen die extra steun kunnen gebruiken: 5 pakketten kleuteronderwijs, 24 voor het basisonderwijs en 6 voor het secundair onderwijs.

"Veel Brakelaars hebben moeite om elke maand opnieuw de eindjes aan elkaar te knopen", zegt raadslid Veronique Lenvain. "Ook de start van het schooljaar in september gaat gepaard met extra kosten." Mensen kunnen dan ook best wat extra ondersteuning gebruiken, zeker nu de winkelkar en brandstof weer duurder worden. Vlaams Belang Brakel hoopt op deze manier de financiële last die het begin van het schooljaar voor veel ouders met zich meebrengt enigszins te verlichten.

We hebben dankzij de vele donaties die we hebben ontvangen alle schoolbenodigdheden die een kind nodig heeft, kunnen aanschaffen. Die bestaan uit een pakje fluorstiften, 9 balpennen, een gom, lijm, een pakje kleurstiften, een atoomschrift A4, 2 tintenkillers, 6 potloden met gom, kleurpotloden, een schaartje, pennenzak, lat van 30 centimeter en scherper. Voor het secundair onderwijs komt daar nog een passer, ringmappen en een geodriehoek bij. Voor de kleuters is er een boekentasje, brooddoos, koeken en fruitdoosje, drinkfles, kleurboekje, potloden en wasco’s.

Op deze manier proberen wij mensen te bereiken die onder de radar van het OCMW blijven.

Het is niet alleen belangrijk om grote woorden te gebruiken, maar ook daden. In onze Brakelse Dorpstraat zullen we mensen helpen waar we kunnen, besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF