menu
Word Lid
Vlaams Belang Brakel keurt meerjarenplan af !

Het Vlaams Belang Brakel en de volledige oppositie keurde het meerjarenplan van de open VLD af. Ik zie nog veel oningevulde getallen en veel nullen op het overzicht van jullie doelstellingen. Ik vind dat er veel te veel geïnvesteerd wordt in stenen en veel te weinig in onze mensen. Zo zie ik heel weinig budget voor onze ouderen.
22% van de Brakelaars is ouder dan 65 jaar, investeer in onze ouderen en zorg ervoor dat de factuur betaalbaar blijft ! Investeer in kangoeroewoningen met subsidies dat zal de vereenzaming tegengaan en het toezicht op onze ouderen vergemakkelijken.

Ik zie ook weinig budget voor het welzijn van dieren. Voor huisdieren is goede verzorging belangrijk zoals huisvesting, voeding en tijdige medische zorg, dit zie je heel vaak bij kansarme gezinnen.

Het betalen van schoolmaaltijden ! Top ! Maar voor wie? En wie gaat daarover beslissen wie in aanmerking komt en wie niet ?
Bij de taallessen is het niet mogen maar MOETEN nieuwkomers verplicht Nederlands leren !

Jullie maken een grote fout door Brakel als groeigemeente te beschouwen. Het beleid dat jullie van plan zijn te voeren, zal ertoe leiden dat het inwonersaantal van Brakel fors zal stijgen. Door Brakel vol te bouwen met honderden nieuwe woongelegenheden, op en rond de Warande / Hoge Zavel en het Kasteelpark... zullen jullie niet alleen de schaarse open ruimte vernietigen, rekening gehouden met de impact op het milieu en de verkeersoverlast. Het gaat hier om één van de mooiste weide- en grasgebieden van Brakel. Zijn er al geen sociale verkavelingen genoeg? Als men eventjes rondkijkt naar verschillende wijken zijn sommige woningen op diverse plaatsen in erbarmelijke staat. Dit zal ook een extra aantrekkingspool zijn voor nieuwe inwijkelingen de komende jaren.

Voor leegstaande woningen en verkrotting treffen jullie maatregelingen maar wat met de leegstaande handelspanden daar wordt er met geen letter naar verwezen in jullie BRUISEND Brakel !

Het oude zwembad is verlieslatend en wat zijn jullie plannen met het oude zwembad en eventuele opbrengsten daaromtrent ? Vind ik nergens terug…
Er staat nergens vermeld hoe we het nieuwe zwembad weliswaar winstgevend kan maken ?

We ontbreken echt een mobiliteitsplan en een concreet parkeerbeleid. Deze situatie is niet langer houdbaar. De Hoog en-Neerstraat is een snelweg alle verkeer moet door het centrum om te kunnen parkeren, terwijl dit een woonerf zone is en in die zone is het verkeer enkel bestemd voor de bewoners. Ook weinig plannen omtrent het aanleggen van nieuwe veilige fietspaden.

Hartelijke groet,
Veronique Lenvain

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF