menu
Word Lid
Vlaams Belang Brakel deelt appels uit

Brakelaars die woensdag een markt bezochten, kregen een heerlijke appel van het Vlaams Belang Brakel. De actie stond in het kader van de plukmaand en onze lokale Vlaamse fruitboeren. Een appeltje voor de dorst, zoals het spreekwoord zegt, want niets is lekkerder en gezonder dan een lekkere appel, aldus Veronique Lenvain.

Appels bevatten een grote bron aan pectine, dit is een oplosbare vezel. Pectine zal binden aan cholesterol en zo uit je lichaam verwijderd worden. Op deze manier kan je cholesterol verlaagd worden. Pectine heeft ook een zuiverende en ontgiftende werking. Deze actie heeft tot doel onze lokale plukboeren te steunen en op die manier onze mensen en vooral onze kinderen te stimuleren dagelijks een stuk fruit te eten.

In plaats van appels uit Nieuw-Zeeland te importeren, kunnen we beter meer appels van onze eigen appeltelers kopen.

Er werd in 2020 zo’n 22.992 ton appels uit Nieuw-Zeeland ingevoerd. “Het is in de huidige tijd eigenlijk niet meer te verantwoorden dat we onze appels meer dan 10.000 kilometer van hier gaan halen”. “Ik roep iedereen dan ook op om meer appels van eigen bodem te eten. Dit is niet alleen in het belang van onze Vlaamse appeltelers en economie, maar dit is ook gewoon beter voor het milieu,” Besluit Veronique Lenvain.

Bijlagen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF