menu
Word Lid
Veronique Lenvain grijpt met scherpe score nipt naar zitje in parlement: “In Brakel wel geschiedenis geschreven”

Veronique Lenvain (Vlaams Belang) behaalde maar liefst 8.207 voorkeurstemmen, waarvan 969 in haar eigen gemeente. Ze scoorde zelfs beter dan Herman De Croo en Marijn Devalck.

De Brakelse politica stond op de zesde plaats voor de Kamer. Het zag er zondagavond even naar uit, dat ze verkozen was als Kamerlid, maar uiteindelijk greep ze toch naast het zitje.
“Tot elf uur was ik nog bij de verkozenen, maar twee uur later was het gekeerd. Ik kwam uiteindelijk 448 stemmen te kort om verkozen te zijn”, betreurt ze.

Zelfvertrouwen voor oktober

Al overheerst toch de vreugde om de overwinning die haar partij behaald, ook in het blauwe bastion Brakel. “Ik moest het hier opnemen tegen vaste waarden, maar stel nu toch trots vast, dat ik meer stemmen heb behaald dan de liberalen Marijn Devalck en zelfs Herman De Croo. Ik geloof dat ik hier toch een beetje geschiedenis heb geschreven. Alleen Alexander De Croo behaalde nog meer stemmen dan ik”, bedenkt ze.
“Deze verkiezingsuitslag geeft mij en mijn partij nog een extra boost om met veel zelfvertrouwen uit te kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober”, besluit Lenvain. 

Bron: Het laatste nieuws

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF