menu
Word Lid
Tractorsluis zonder nut

Vlaams Belang gemeenteraadslid Veronique Lenvain was zoals zovele omwonenden, stom verbaasd, dat de meerderheid op deze plaats een tractorsluis plaatste. Mocht langs de Moriaanstraat een tractor doorrijden, dan zal hij niet ver kunnen rijden. Te gek voor woorden!

Enkele bewoners die al ruim 30 jaar gebruik maken van deze weg om naar hun tuin te gaan worden nu voor schut gezet. Waren 2 paaltjes of een verkeersbord “uitzonderlijk plaatselijk verkeer” niet voldoende aan het begin en einde van de straat of was deze oplossing te eenvoudig, of te goedkoop voor onze liberale vrienden?

Volgens de meerderheid gebruiken de pakjesdiensten deze route omdat deze weg in de gps wordt weergegeven. Wat ik zeer betwijfel want langs de ene kant langs de Molenhoekstraat staat nog geen aanwijsbord dat dit een landweg is. Het sluipverkeer tegenhouden is hun uitleg. De tractorsluis is ook zeer slecht aangeduid en wordt slechts met drie reflectoren gemarkeerd, dit is onvoldoende.

Veronique Lenvain stelde voor om langs beide zijden aan de sluis nog een verticaal reflecterend bord wordt geplaatst zodat de sluis echt zichtbaar is aangegeven. Maar voor het Vlaams Belang heeft deze tractorsluis daar geen enkele nut en is een (zoveelste )verloren investering. Of hoe nogmaals duidelijk wordt dat Open VLD niet enkel nationaal maar ook op een kleine gemeente onverantwoord blijft omgaan met de centen van onze mensen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF