menu
Word Lid
TOEP-ZICHT-WEG

Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain is niet akkoord met het bouwproject dat onlangs is bekendgemaakt. De bouw komt aan de kruising van de Olifantstraat. Het plan bevat 23 appartementen met bijbehorende garages, verdeeld over drie blokken, de appartementen worden bijna 15 meter hoog, er komt een grote opbergplaats met afvalcontainers en een fietsenstalling vlak naast de weg.

Grote nadelen voor de buurtbewoners

Er zal ook een grotere kans bestaan op wateroverlast, geurhinder, meer verkeersoverlast, minder privacy, inheemse amfibieƫn zullen moeten plaatsmaken, een stukje waardevolle weide en het mooie uitzicht op de Toep zal definitief verdwijnen, voegt Veronique Lenvain toe.

Landelijke gemeente, landelijk karakter

We zijn een landelijke gemeente waar natuur, landbouw en groen nog hoog in het vaandel staan. Met de betonstop van de Vlaamse regering in opinie, zijn we ervan overtuigd dat onze gemeente voorzichtiger moet omspringen met het toekennen van verkavelingen, zodat we onze groene weiden, landbouw en natuur kunnen behouden.

Teken bezwaar aan

Vlaams Belang heeft ook een pamflet uitgebracht in alle omliggende straten en we adviseren de buurtbewoners om bezwaar in te dienen via het omgevingsloket, besluit Veronique Lenvain.

Bijlagen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF