menu
Word Lid
Rusthuis Najaarszon krijgt ongepast bezoek van gemeente ambtenaren

Schepen van burgerzaken Marleen Gyselinck stuurde twee politieagenten vergezeld van twee ambtenaren naar de assistentiewoningen in Najaarszon om de bewoners ambtshalve in te schrijven in het bevolkingsregister van de gemeente Brakel.

De assistentiewoningen van Najaarszon maken immers een geheel uit samen met het rusthuis, verklaart Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain. Ze hebben een gezamenlijke ingang en hebben dus ook maar één huisnummer gekregen bij de bouwvergunning, dit in tegenstelling met assistentiewoningen die een afzonderlijk appartementsblok vormen, en dus elke woning een huisnummer krijgt. Deze ingrijpende wijziging na 10 jaar ingebruikname van de assistentiewoningen komt voor de bewoners onbegrijpelijk over. Deze wijziging is des te pijnlijker voor bewoners die in de zomer nog regelmatig in hun eigen woning nog enkele dagen verblijven. De bewoners zijn bijna allemaal alleenstaanden die reeds hun partner hebben moeten afgeven. Wanneer de bewoners uit een naburige gemeente komen waar er een belasting is op leegstand wordt dit ook een zware financiële dobber. Dit is bijzonder pijnlijk voor hen die kinderloos zijn en hun laatste band met hun eigen woning moeten doorknippen. Als de inwoners overlijden en in hun thuis gemeente begraven willen worden, moeten ze terug betalen omdat ze inwoner zijn van een andere gemeente.

In de gemeenteraad in Brakel is nog geen enkele aanwijzing gebeurt van het reglement op het huisvuil zodat de bewoners van de assistentiewoningen allemaal een vuilnisbak zullen krijgen en zelfs bij niet gebruik zullen ze een belasting dienen te betalen en zullen zelfs dubbele provinciebelastingen betalen, zegt Lenvain. De Vlaams Belang fractie vraagt dan ook met aandrang aan de open VLD-schepen om deze maatregel terug te draaien en de toestand voor bewoners van Najaarszon onveranderd laat.

De gemeente Brakel heeft de kaap van 15.000 inwoners bereikt en dat heeft een aantal voordelen en niet het minst voor de leden van het Schepencollege. Hun maandwedde stijgt spectaculair, als ook de wedde van de directeurs, verder komt er ook nog een extra schepen bij en twee raadsleden, besluit Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF