menu
Word Lid
Persbericht: Brakelse oppositiepartijen proberen mobiliteit vlot te trekken, VLD blijft hardleers

Op een extra gemeenteraad – samengeroepen door de oppositie – kwamen CD&V, sp.a, N-VA en Vlaams Belang met alternatieve voorstellen op de proppen om de mobiliteit in het centrum van Brakel te verbeteren. Meerderheidspartij VLD had daar echter geen oren naar en blijft de “knip” in het centrum verdedigen.

De Brakelse oppositiepartijen voelden zich buitenspel gezet toen ze halverwege de zomervakantie de plannen van het schepencollege in de krant moesten vernemen. De VLD-meerderheid bestendigde daar hun keuze om het autoverkeer tussen het noorden en het zuiden van Nederbrakel te “knippen”. De oppositie stelde op een zelf bijeengeroepen gemeenteraad alternatieven voor om die knip alsnog ongedaan te maken.

Bart Morreels (CD&V): “Wij raken niet aan het principe van de autoluwe markt, maar we willen wel verhinderen dat er extra verkeer door de smalle Meerbeekstraat moet of door de schoolomgeving van de Driehoekstraat. Het eenvoudigste is om gewoon de rijrichting van de Wielendaalstraat om te draaien, zoals het oorspronkelijk overigens ook voorzien was.” Om de eventuele problemen op woensdag – marktdag – op te vangen zijn verschillende oplossingen, stelt Veronique Lenvain (Vlaams Belang): “Je zou op die dag bijvoorbeeld tijdelijk de rijrichting opnieuw kunnen aanpassen, zoals ook in Zottegem gebeurt, of nog eenvoudiger: de markt van de Hoogstraat enkele meters opschuiven naar de Neerstraat.” Maar geen enkele van de alternatieven van die de oppositie voorstelde, vond genade bij de VLD, die vasthoudt aan de situatie zoals ze is. “Ik heb soms de indruk dat de VLD in een andere gemeente woont als wij,” fulmineert Hedwin De Clercq (sp.a), “de halve gemeente klaagt steen en been maar voor hen is het vooral gezelligheid troef.

N-VA-gemeenteraadslid Jan Haegeman verwijt de liberale meerderheid een verregaande arrogantie: “Er is een manifeste onwil bij de VLD om enige creativiteit aan de dag te leggen en buiten het eigen grote gelijk te treden. Niet alleen de gemeenteraad wordt daarmee buiten spel gezet maar ook een groot stuk van de bevolking die niét voor de liberalen stemden. Het is bovendien bijzonder triest hoe de gemeenteraadsvoorzitter voortdurend uit zijn rol valt door als enige het woord te voeren namens de VLD. De andere liberalen zitten erbij als brave knikkende schaapjes.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF