menu
Word Lid
Overlast aan de Rijdt

Meldingen en berichten van overlast aan de Rijdt duiken de laatste tijd terug op. Veronique Lenvain stelde een vraag aan de meerderheid hierover tijdens de gemeenteraad van 26 april 2021.

Niet wegkijken

We kregen verschillende berichten over het verhandelen van drugs, zuip- en vechtpartijen en geluidsoverlast op het Rijdtdomein. De ziekenwagen heeft op 5 dagen tijd 2 maal moeten uitrijden voor extreem dronkenschap. Telkens waren het jongeren die gebruikt maakten van sterke alcoholische dranken. Bij 2 tienermeisjes was het zo erg dat de ziekenwagen werd opgebeld door voorbijgangers, gelukkig zonder zware gevolgen. Het antwoord van de meerderheid was duidelijk: men wist van de meldingen maar minimaliseerde meteen de problemen. Onze gemeenteraadslid Veronique Lenvain vroeg dan ook naar een stand van zaken en naar concrete oplossingen om deze problemen eindelijk aan te pakken.

Burgemeester weet van de problemen

Het antwoord van burgemeester was even nietszeggend, sussend en triestig. We zijn allemaal jong geweest en we moeten meer verdraagzaam zijn tegenover de jongeren, aldus de burgemeester. Klopt, plezier maken en de orde verstoren is wel een wereld van verschil. De jongeren die komen voor hun plezier mogen daarvan de dupe niet worden! Voor alle duidelijkheid het Vlaams Belang heeft er geen probleem mee dat deze hangjongeren een plaats hebben waar ze ook een vorm van privacy hebben maar dan met toezicht, sociale controle en met respect voor de buurt. Geen gemakkelijke mix maar toch van bijzonder belang. Ondanks deze vreemde houding werd toch beloofd dat er extra toezicht zal zijn op het Rijdtdomein. Hopelijk leidt dit eindelijk tot het einde van de overlast.

Besturen betekent niet de problemen minimaliseren

Het valt op dat de meerderheid de problemen blijft minimaliseren en zelfs ontkennen, "Open VLD beweerde voor de verkiezingen te willen inzetten op veiligheid", maar dat waren duidelijk loze beloftes. Als er problemen zijn, worden deze door de meerderheid weggewuifd. Het is duidelijk: voor Open VLD is besturen gewoon de problemen minimaliseren, de kop in het zand steken en alleen de pluimen op eigen hoed steken, besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF