menu
Word Lid
Open Vld pikt gelijkaardig voorstel van Vlaams Belang
Vlaams belang stelde voor op de gemeenteraad om het Vlaamse initiatief van Mooimakers “Mijn mooie straat” te gebruiken voor het melden van sluikstorten. Gratis en zeer accurate tool die kan gebruikt worden door iedere burger. Door de vele wandelaars is er dringend nood aan zo een tool, en zou dit een grote meerwaarde en hulp kunnen zijn voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten tegen het zwerfvuil. Dit punt werd afgekeurd, daar de gemeente samenwerkt met de app van IVLA. Een app die nu reeds een half jaar in vertraging is, en geen zekerheid biedt dat deze app klaar is in het voorjaar van 2021.

Waarom blijven wachten en hopen op een app in volle ontwikkeling, wanneer we al kunnen gebruik maken van een up to date app, en reeds in volle gebruik? Vermoed liberale logica? Hierbij kregen we steun van oppositieleden, tot het op het stemmen kwam, dan was er onthouding. Samen met zijn allen tegen de meerderheid lijkt soms toch moeilijk te zijn in Brakel. Een gemiste kans!

Enkele dagen later zien we op de gemeentelijke website van Brakel een dergelijk voorstel staan. Toch ben ik heel tevreden dat jullie meteen mijn idee meenamen , onrechtstreeks lever ik zo mijn bijdrage ! Samen met de voorgestelde app van het Vlaams Belang had dit een mooie meerwaarde gegeven , maar blijkbaar wordt er liever maar half werk geleverd! In andere steden/gemeenten worden voorstellen van het Vlaams Belang resoluut goedgekeurd ten dienste van de bevolking. Hier is de open VLD alleenheerser en denken dat ze zich zo alles kunnen permitteren. Hypocrisie ten top!


Veronique Lenvain

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF