menu
Word Lid
Nieuws uit de gemeenteraad

Op de gemeenteraad van 23 november stelde het Vlaams Belang heel wat vragen, zoals de in-en uitgang van de uitgebreide Industrielaan en de nieuwe podiumzaal. 

Dat Vlaams Belang staat voor werkgelegenheid in Brakel is niet nieuw, doch kaartte Vlaams Belang terecht aan dat de nieuwe industrielaan maar 1 in-en uitgang heeft via de Geraardsbergsestraat, 16 nieuwe bedrijven zullen er zich vestigen wat enkel maar meer verkeer , drukte en onveiligheid met zich zal meebrengen. Wij hopen ten zeerste dat de nodige stappen worden ondernomen om dit tot een minimum te herleiden. Wel zonde dat een mooi stukje weide en grasgebied moet verdwijnen. Alsook kaartte Vlaams Belang aan wat er zou gebeuren met de veldweg (uitkomende in de St – Franciscusstraat), daar kreeg het Vlaams Belang een bevredigend antwoord op, en wordt deze behouden en ook aangepast!

Vlaams Belang drong nogmaals aan om de nieuwe podiumzaal toch multifunctioneel te maken, daar vele verenigingen snakken naar een plaats waar ze terecht kunnen met hun activiteiten in het hartje (Serpentestraat) van Brakel. De meerderheid blijft volharden en toont nogmaals aan dat ze geen feeling hebben met wat er leeft onder de Brakelaars en de verenigingen. De onlogische redenering van na een optreden mag er wel een kleine receptie of kaas – wijn avond gegeven worden, indien het in het thema is van het optreden is een redenering raakt kant noch wal. Jammerlijke zaak, maar we strijden verder!

Veronique Lenvain deed ook een warme oproep om samen met al onze inwoners en lokale handelaars overal gezellige kerstversiering en veel licht te plaatsen. Dit moet hoop uitstralen tegen deze donkere lockdown-periode. 

Kris Jouret

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF