menu
Word Lid
Meerjarenplan gemeente Brakel
Nieuws uit de gemeenteraad van 28 december: Het jeugdhuis Alfa heeft via een filmpje vernomen dat hun tuintje wegvalt en ze enkel terugvallen op een klein betonnen terras. Dit is een slag in het gezicht voor de leden en oud-leden. Het jeugdhuis vindt het dan oprecht jammer dat ze niet betrokken geweest zijn in de plannen van het zwembad. Iedereen is jong geweest en niemand wordt graag op zijn vingers gekeken. In het nieuwe plan heeft het jeugdhuis helemaal geen privacy. Wat met hun activiteiten zoals Beach party en hun speelpleinwerking? De grootste bezorgdheid die ze hebben bij het verliezen van hun tuin is de leegloop die het jeugdhuis zal hebben. Het Vlaams Belang vroeg de mogelijkheid om deze plannen te wijzigen en eens te luisteren naar deze mensen van de Alfa en de buurtbewoners.

Het kostenplaatje (7.300.000 euro incl. BTW) van het nieuw zwembad vind ik het jammer dat de kinderen vergeten worden met een beperkt kinderbad. Dit is een gemiste kans voor onze jeugd die zal blijven uitwijken naar onze deelgemeenten.

De schuttersvereniging De Ware Vrienden willen graag een plaats voor hun staande wippen dichtbij het zwembad of de Chalet De Rijdt. Het zou jammer zijn mocht deze geliefde sport verdwijnen omdat dit een eeuwenoude sport is en herkend als erfgoed. Er zijn meerdere vergaderingen geweest met leden van het schepencollege en de sportraad. Het Vlaams Belang vraagt om tot een gezonde oplossing te komen want deze investering koste indertijd 50.000 euro.

Het Vlaams Belang stelt vast dat in het meerjarenplan van Brakel er veel geïnvesteerd wordt in infrastructuur en weinig in onze ouderen, 22% van de Brakelaars is ouder dan 65 jaar. Investeer meer in onze ouderen en hun leefkwaliteit ! Wees waakzaam met de mensen die leven in armoede want de coronafactuur is NIET gratis en zal betaald worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF