menu
Word Lid
Gemeente Brakel koopt 9 bomen uit Nederland

Met de goedkeuring van open VLD Brakel heeft onze gemeente Brakel op 13 december 2019, negen bomen aangekocht om deze te planten op onze kerkhoven. Het gaat hier om 9 klimaatbomen, we kennen allemaal eiken, beuken, populieren, esdoorns, enz. maar hier gaat het wel degelijk over “klimaatbomen” .
Zover ik weet, is elke boom nuttig voor het klimaat.

De klimaatbomen komen uit Nederland uit de gemeente Essen op 240 km afstand, d.w.z. 480 km heen en terug, dit is wel heel bijzonder in tegenspraak met de doelstelling van de inspanningen om het klimaat te redden.

Op de vraag van Vlaams Belang Brakel waarom de bomen niet dichterbij konden worden aangekocht luide het antwoord dat de bomen bijna volgroeid moesten zijn en dit kon enkel maar in Nederland en helaas niet dichterbij. Hoeveel burgers kopen bijvoorbeeld ondertussen online goederen in het buitenland bij de Zalando's, Bol, enz. was hun vergezochte uitleg wat mij betreft.

Het Vlaams Belang Brakel is voorstander voor meer groen in onze gemeente en vindt de redenering van de open VLD Brakel totaal ongehoord. De klimaatbomen kosten meer dan 900€/stuk met vervoerkosten en een pak CO2 uitstoot kregen we er gratis bij !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF