menu
Word Lid
Geen SAVA-CHARTERPLAN maar wel fietsstraten

Mobiliteit. Studieopdracht voor fietsstraten in Brakel. In juni diende het Vlaams Belang een voorstel in voor een beter fietsbeleid, waaronder het SAVE-charterplan waar verschillende initiatieven kunnen passen (ook fietsstraten), maar dit werd helaas toen door de open VLD afgekeurd. In meer dan 100 Vlaamse gemeenten werd dit punt goedgekeurd. Ondertussen zijn we 4 maanden verder en komt het bestuur met een eigen initiatief, dat dus perfect in ons voorstel van juni had kunnen passen. Er zijn dus nodeloos 4 maanden verloren gegaan, enkel en alleen omdat Open VLD terug niet grensoverschrijdend kan werken (nochtans was het motto van de premier “tous ensemble”, maar niet in Brakel dus... J

ullie focussen zich nu slechts op één punt: fietsstraten. Die kunnen nuttig zijn, maar hebben ook hun nadelen. • Zullen vrachtwagens en busverkeer geweerd worden in de fietsstraten? • Zal de veiligheid gewaarborgd blijven? Graag had ik dit nog willen toevoegen aan jullie studieontwerp: Het aanleggen van nieuwe fietspaden aan de Kasteeldreef, Molenberg, Herreweg, Jagersstraat, Kleiberg, Lepelstraat. Want de voorbij 8 jaar werd er voor geen meter aan nieuwe fietspaden aangelegd, ja dit is ook het open VLD beleid!

Volgens een recent onderzoek vindt 54% dat er onvoldoende fietspaden zijn, zelfs 47% van de fietsers voelen zich onveilig op de weg. Betere fietsoversteken en verlichting aan onze scholen en aan de gevaarlijke oversteekplaatsen zoals op de ringweg. Zie het SAVE-charterplan. Samen actief over de partijgrenzen heen voor een veilig verkeer in Brakel. Helaas terug werd het voorstel van het Vlaams Belang geweigerd, we kunnen misschien nog eens 4 maanden wachten om net hetzelfde initiatief op de agenda te krijgen, maar dan ten monde van Open VLD.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF