menu
Word Lid
Geen recht op subsidie bij aankoop grond voor uitbreiding Rijdtdomein

Tijdens de jongste gemeenteraad had Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain bedenkingen bij een agendapunt van aankoop achtertuin voor uitbreiding Rijdtdomein voor bebossing. De open VLD-schepen Peter Vanderstuyf heeft tijdens de commissie uitgelegd dat de aankoop van een perceel grond aan het Rijdtdomein niet veel zal kosten. Het doel van dit project is het aankopen van grond voor bebossing.

Het Agentschap voor Natuur en Bos geeft 90% van de subsidie. Het bedrag bedraagt € 7/m² per vierkante meter, inclusief alle kosten. Natuur en Bos komt maar tussen vanaf 10 are. De gemeente heeft dus geen recht op subsidie voor dit stukje grond, want de aankoop die de gemeente wil doen heeft slechts een oppervlakte van iets meer dan 7 are. De schepen gaf zijn fout toe, maar de aankoop gaat toch door zonder recht op subsidie.

Veronique Lenvain had de vraag gesteld of de gemeente het stukje grond zal kopen nu ze het grootste deel van de subsidie mislopen. Het stukje grond wordt gekocht met geld van de belastingbetaler. Het Vlaams Belang is niet tegen de uitbreiding van het Rijdtdomein, maar wel tegen de manier waarop dit gebeurt. Er is altijd geld voor hun projecten, maar er is bijvoorbeeld geen geld voor de veiligheid van onze burgers, zoals de straatverlichting in de Ronsesestraat, besluit Veronique Lenvain.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF