menu
Word Lid
Geen gemeentelijke mantelzorgpremie voor minderjarigen
De voorbije maand heeft Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain de aanpassing van de gemeentelijke mantelzorgpremie op de agenda gezet en, zoals gewoonlijk stemde, de open VLD tegen. Een maand na het voorstel heeft de meerderheid het op de agenda van de gemeenteraad geplaatst, natuurlijk met slechts minimale wijzigingen, zoals de verlaging van de leeftijd van 20 jaar naar 18 jaar. Daarom diende Veronique Lenvain voor het agendapunt een amendement in.
Er zijn verschillende voorwaarden waaraan de zorgvrager moet voldoen, zoals bepaald in de richtlijnen van de Federale Overheidsdienst Sociale Zaken. Dit is interessant omdat, hier in Brakel, de aanvraag voor de mantelzorgpremie moet worden ingediend door de persoon die geholpen wordt. De mantelzorger die zorgbehoevenden thuis verzorgt, verdient waardering, ongeacht de leeftijd van de persoon.

Zowel minderjarigen als meerderjarigen kunnen bij verschillende ziekenfondsen erkend worden als mantelzorger, ongeacht de voorwaarden. Daaruit kunnen we afleiden dat een zorgaanvrager ook minderjarig mag zijn. Als een minderjarige dus officieel het statuut van zorgaanvrager kan hebben, moet die ook recht kunnen hebben op een mantelzorgpremie zoals Brakel wil invoeren. Het Vlaams Belang is dan ook van mening dat iedereen die in aanmerking komt, ongeacht zijn leeftijd, recht heeft op de gemeentelijke mantelzorgpremie. Het voorstel tot wijziging werd afgewezen door open VLD en N-VA.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF