menu
Word Lid
De Open VLD Brakel keurt het SAVE-charter af

Veronique Lenvain (Vlaams Belang Brakel) diende op de gemeenteraad van maandag 27 januari ’20 een voorstel in om Het SAVE-charter goed te keuren en te onderteken. De oppositie (VB, NV-A en CD&V) stemden voor, behalve sp.a die onthielden zich. De open VLD stemde tegen met als argument dat ze al genoeg doen voor de verkeersveiligheid. Voor het Vlaams Belang moet je verder blijven investeren voor een beter- en veilig verkeer.
Samen Actief voor een Veilig Verkeer, voor steden en gemeenten is een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Dit charter heeft als specifieke bedoeling steden en gemeenten aan te sporen een bijdrage te leveren aan de strijd voor meer verkeersveiligheid.

Elk kind dat in het verkeer omkomt, is er een te veel. OVK wenst daarom alle steden en gemeenten aan te sporen permanent aan een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te werken, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er geen verkeersslachtoffers zouden vallen. De gemeente kan een actieve rol spelen in de verbetering van de verkeersveiligheid. Door de ondertekening van dit SAVE-charter Steden & Gemeenten gaat de gemeente het engagement voor meer verkeersveiligheid aan! Meer dan 100 gemeenten in Vlaanderen hebben intussen het SAVE-charter ondertekend en geven actief vorm aan een verkeersveilige mobiliteit. Brakel behoort daar helaas niet bij.

Onze gemeente Brakel heeft een groot onderwijsnetwerk, met dus ook heel wat schoolomgevingen. Het belang van verkeersveiligheid en aandacht voor voetgangers en fietsers kan daarom niet genoeg onderstreept worden. Blijkbaar heeft de open VLD andere prioriteiten dan onze zwakke weggebruikers beter te beschermen.
Uit het meerjarenplan van 23 december 2019 verkondigde de open VLD Brakel met groot tromgeroffel “Iedereen veilig op weg”. Het Vlaams Belang is bijzonder benieuwd hoe de open VLD dit gaat uitleggen naar de Brakelaars toe !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF