menu
Word Lid
Brakel zegt nee tegen riviercontract

Tijdens de vorige gemeenteraad op 30/11/19 stelde het Vlaams Belang Brakel een vraag aan schepenen dhr. P. Vanderstuyf waarom onze gemeente Brakel het riviercontract niet mee heeft ondertekent? Het antwoordde volgde daaruit; dat de gemeente Brakel al heel wat concrete maatregelen hebben genomen ter indijking van overstromingen. Daarin ben ik volmondig mee akkoord maar hierbij heb ik mijn bedenking rond het riviercontract.

Beken en rivieren stoppen niet aan grenzen en zeker al niet aan gemeentegrenzen. Gemeentelijke rivieren en beken bestaan niet. Samenwerking met andere gemeenten is dus zeker een must. Actieplannen kunnen alleen in een hoger verband worden opgesteld.

In het verleden kreeg onze streek meermaals te maken met overstromingen. Door de klimaatverandering zal de kans op extreme weersituaties nog verder toenemen. Zo zullen er dubbel zo veel woningen, jaarlijks één kans op 10 hebben om te overstromen. Dit zijn ongeveer 1000 woningen in Brakel.

Mijn partij en ik het Vlaams Belang Brakel zijn voor het riviercontract. Als kleine gemeente moeten we samenwerken met de omliggende gemeenten en steden. Hierbij doe ik een oproep aan de open VLD om het riviercontract mee te ondertekenen!

Veronique Lenvain 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF