menu
Word Lid
Blauwe meerderheid zegt nee tegen een bijenvriendelijk Brakel

Op de gemeenteraad vroeg raadslid Veronique Lenvain of onze gemeente bereid was zich aan te sluiten bij het Vlaams Bijeninstituut. Steden en gemeenten kunnen lid worden van het Vlaams Bijeninstituut waar er heel wat informatie en ondersteuning te vinden is over het voeren van een bijenvriendelijk beleid.  Het lidmaatschap kost slechts 100 euro!

Voor dat bedrag kan onze gemeente worden ondersteund in haar werking naar een bredere biodiversiteit door het informeren en kennis overdragen rond drachtplanten voor insecten, opleidingen aan groendiensten i.v.m. insectenvriendelijk snoeien van struiken, informeren van milieuraden en milieuambtenaren, infosessies verzorgen rond thema’s met bijen en hun predatoren zoals de Aziatische hoornaar.

Maar de blauwe meerderheid vindt van zichzelf dat ze voldoende investeren in een bijenvriendelijk Brakel en ondertekend geen charter om lid te worden van het Vlaams Bijeninstituut. Een gemiste kans voor onze Vlaamse imkers, onze gemeente, maar vooral voor onze bijen!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF