menu
Word Lid
Blauwe meerderheid wil geen straatverlichting verlenen aan 37 woningen in de Ronsesestraat

Op de gemeenteraad diende Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain een extra agendapunt in om de openbare verlichting op de Ronsestraat vanaf Riebeke tot einde Ronsesestraat richting Ronse te behouden. In het masterplan openbare straatverlichting was afgesproken dat de straatverlichting bleef vanaf Riebeke tot einde Ronsesestraat. Dit is volstrekt in strijd met het uitgangspunt, zoals beschreven in het masterplan.

Het wegnemen van de openbare straatverlichting vermindert de veiligheid in de buurt en bovendien leiden donkere wegen tot meer verkeersongevallen. Daarnaast helpt het ook om de criminaliteit te verminderen omdat het potentiƫle inbrekers afschrikt. Het gemeentebestuur dient het Vlaams gewest aan te moedigen de openbare straatverlichting te behouden waar er woningen staan.

De voltallige oppositie heeft voor gestemd, de open VLD tegen. De gemeente wil niet financieel wil bijspringen. Dankzij de blauwe meerderheid zullen 37 woningen zonder openbare straatverlichting zitten. Kortweg, een gemakkelijk, goedkoop en onverantwoord excuus!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF