menu
Word Lid
Blauwe meerderheid wees ‘gele doos’ af
Op de jongste gemeenteraad, stelde Vlaams Belang gemeenteraadslid Veronique Lenvain voor om onze thuiswonende 65-plussers en mensen met beperkingen te voorzien van een 'gele doos'. “Een gele brooddoos die ouderen in de koelkast kunnen bewaren en die belangrijke contactgegevens, persoonlijke en medische informatie bevat, zoals een medicatielijst”.

De gebruikers kleven ook een bijbehorende blauwe sticker aan de binnenkant van hun voordeur zodat hulpverleners weten dat ze een gele brooddoos met belangrijke persoons-, contact- en medische gegevens bezitten. Iets meer dan 3000 Brakelaars zouden in aanmerking komen. De kostprijs bedraagt 2 euro per gele doos, vertelt Veronique. Die info is erg nuttig voor hulpverleners als je in nood verkeert en niet in staat bent om op belangrijke vragen te antwoorden. “Via deze doos kunnen senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen en als er medische hulp op komst is, weten de hulpdiensten ook meteen wat ze moeten doen”.

De blauwe meerderheid wees het voorstel af, aangezien Panacea (huisartsenkring) daar niet voor te vinden was. Schepen van senioren Marleen Gyselinck was van mening dat het niet nodig was, want als mensen terugkeren van een ziekenhuisopname zou de medicatie niet worden aangepast. Ik betreur de flauwe argumenten van de meerderheid. De gele doos kan levens redden in noodsituatie, maar voor de blauwe meerderheid is dit blijkbaar niet van belang. Talrijke gemeenten en steden zoals Maarkedal, Horebeke, Zwalm, Oudenaarde, enz. hebben de gele doos wel al aangeboden aan hun inwoners en met succes!, besluit Veronique Lenvain

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF