Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Agentschap Onroerend Erfgoed!

Agentschap Onroerend Erfgoed!
Lokaal @ Vlaams Belang

De Vlaamse regering verplicht sinds 1 januari 2020 de erkende onroerend erfgoed in kaart te brengen. Dat zijn steden en gemeenten die het beleid voor het onroerend erfgoed op hun grondgebied zelf willen aansturen in plaats van dat over te laten aan het gewestelijk Agentschap. 

Het Vlaams Belang Brakel stelde de vraag aan het college of ze ervan op de hoogte zijn dat het Agentschap Onroerend Erfgoed deze handleidingen ter beschikking stelt. Gaan jullie dit in kaart brengen en of het bestuur de inventaris zal gebruiken voor het uitwerken van een toeristische rondleiding? Nu meer dan voorgaande jaren zullen Vlamingen vakantie in eigen land doorbrengen en zal dat een grote meerwaarde voor de gemeente zijn. Helaas is onze gemeente nog niet op de hoogte wat bijzonder jammer is. 

Onroerend erfgoed maakt deel uit van het dagelijks leven. De meesten bezoeken erfgoed omdat ze het mooi vinden. Anderen zoeken naar informatie over het verleden of vinden dat je bepaalde zaken moet gezien of meegemaakt hebben. De verhalen achter het erfgoed zijn bepalend. Het roept sfeer en verbondenheid op en is een stuk van onze identiteit.Onze gemeente bruist van het erfgoed en voor het Vlaams Belang Brakel is het hoog tijd dat de gemeente er werk van maakt.