menu
Word Lid
“Achtertuintje zonder meerwaarde” kost gemeente 30.000 euro: “Slag in het gezicht van Brakelse belastingbetaler”
Op de gemeenteraad informeerde VB-raadslid Veronique Lenvain naar de aankoop achtertuin Jagersstraat met als doel uitbreiding van de Rijdtmeersen. Mijn partij is absoluut voorstander voor de uitbreiding. Lenvain heeft een aantal bedenkingen, wie heeft het schattingsverslag aangevraagd voor de aankoop? Waarom een bureau uit Herentals met bijkantoor in Gent die de streek niet kent en waarom niet iemand van de streek? Wat de schatting zelf betreft, wordt de achtertuin vergeleken met 5 bouwgronden in een recreatiegebied in Diksmuide.

Het gaat het hier wel degelijk over de uitbreiding van Brakelse recreatiegrond en geen bouwgrond. De aankoop van hondenlosloopweide, die grenst aan de Jagersstraat en aan de Rijdt, werd niet opgenomen in de vergelijkingspunten. De gemeente betaalde hier slechts 1/3 van de huidige eenheidsprijs voor een stuk dat een bijkomende uitweg is voor de Rijdt. Dit soort bouwgronden, gelegen aan een aangelegde weg, hebben niets te maken met een ingesloten achtertuintje waar behalve het aanplanten van enkele bomen op peperdure grond, geen enkele meerwaarde is voor de Rijdt. Daarbovenop komen er nog extra kosten voor het afbreken van een schuilhuis met een dak in asbest.

De conclusie is dat deze aankoop, tegen de eenheidsprijs van € 410.000 per ha, dit een slag in het gezicht voor de Brakelse belastingbetaler en vooral voor de medeburgers die we vertellen dat er geen geld is voor straatverlichting te plaatsen in de Ronsesestraat!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF